Fotofestival 2017

Fotofestival på Medborgarhuset

den 21 oktober 2017

CLAES THORBERNTSSON
 
 
Claes är född och uppvuxen i Uddevalla Bohuslän, det är inte en slump att han specialiserat sig på det karga bohuslänska kustlandskapet då det är nära att snabbt ta sig dit vid bra förhållanden och ljus. Att leka med vatten är något som syns i hans bilder. Starka kompositioner med dominerande förgrunder är andra känneteckningar i bilderna. Claes gör ett par fotoresor/år och kommer att visa en hel del bilder från Lofoten i Norge samt självklart bilder från Bohuslän. Bland meriterna står en förstaplats i Fotosidan Masters 2014 samt ett flertal bilder invalda i curatorstyrda 1x.com samt terraquantum.com. 


 
 

 
KRISTOFFER SAHLÈN
 
Jag heter Kristoffer Sahlén/N är född 1964. Bor i Ödenäs utanför Alingsås med fru, dotter och son. Jag jobbar deltid som fotolärare på Sundlergymnasiet i Vårgårda och deltid som fotograf med inriktning skogens djur och fåglar. Jag fick Kodak/Naturfotografernas stipendium 2000 och blev invald i /N 2003. Är ordförande i Vårgårda fotoklubb. Hösten 2017 utkom min första bok: NÄRA
 Bildprogrammets namn: NÄRA
Jag tycker om att tillbringa tid nära det vilda, och allra bäst är att få följa olika individer över året. Hemmaskogen är basen i mitt arbete. Här följer jag vad som bjuds; grävling och rådjur över året, sparvuggla och tjäder under våren samt annat smått och gott som dyker upp. Det blir även årliga resor norrut för motiv som är svåra att komma åt hemma eller inte finns hemmavid.
Djurfotografens vardag.
Här kommer jag i ord och bild berätta om hur jag jobbar i naturen, om genvägar, tur och envist arbete. Tips och tricks, vilka hjälpmedel jag använder och hur man kan planera upp projekt från idé till färdig bild och få bilderna så man vill ha dem.
 
Fortsättning följer.....

 

 

.
 
 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar