Fotofestival 2017

Fotofestival på Medborgarhuset

den 21 oktober 2017

CLAES THORBERNTSSON
 
 
Claes är född och uppvuxen i Uddevalla Bohuslän, det är inte en slump att han specialiserat sig på det karga bohuslänska kustlandskapet då det är nära att snabbt ta sig dit vid bra förhållanden och ljus. Att leka med vatten är något som syns i hans bilder. Starka kompositioner med dominerande förgrunder är andra känneteckningar i bilderna. Claes gör ett par fotoresor/år och kommer att visa en hel del bilder från Lofoten i Norge samt självklart bilder från Bohuslän. Bland meriterna står en förstaplats i Fotosidan Masters 2014 samt ett flertal bilder invalda i curatorstyrda 1x.com samt terraquantum.com. KRISTOFFER SAHLÈN
 
 
Jag heter Kristoffer Sahlén/N är född 1964. Bor i Ödenäs utanför Alingsås med fru, dotter och son. Jag jobbar deltid som fotolärare på Sundlergymnasiet i Vårgårda och deltid som fotograf med inriktning skogens djur och fåglar. Jag fick Kodak/Naturfotografernas stipendium 2000 och blev invald i /N 2003. Är ordförande i Vårgårda fotoklubb. Hösten 2017 utkom min första bok: NÄRA


 Bildprogrammets namn: NÄRA

Jag tycker om att tillbringa tid nära det vilda, och allra bäst är att få följa olika individer över året. Hemmaskogen är basen i mitt arbete. Här följer jag vad som bjuds; grävling och rådjur över året, sparvuggla och tjäder under våren samt annat smått och gott som dyker upp. Det blir även årliga resor norrut för motiv som är svåra att komma åt hemma eller inte finns hemmavid.

Djurfotografens vardag.

Här kommer jag i ord och bild berätta om hur jag jobbar i naturen, om genvägar, tur och envist arbete. Tips och tricks, vilka hjälpmedel jag använder och hur man kan planera upp projekt från idé till färdig bild och få bilderna så man vill ha dem.
 
 
 
EVA KRONVALL
 
    
 
 
 Evas intresse för det som lever och rör sig i vår natur grundlades tidigt och under senare år har kameran varit hennes ständiga följeslagare i skogen där hon bor och vid sjöar och hav.

Närmiljön är en bildkälla att ständigt ösa ur för henne och fåglar och andra djur som finns där är ofta hennes bildmotiv.

Eva vill med sin kamera fånga något av fågelns speciella uttryck, eller personlighet om man så vill, och med sina bilder vill hon förmedla ett ljus, en stil och en stämning som är specifik just för henne och som hon hoppas att du ska finna tilltalande.

Evas ögon letar ständigt efter nya motiv - med eller utan fåglar - och tillsammans med kameran, som sätter ramarna, skapas urklipp, fragment av den natur som finns runtomkring henne.

Evas bilder syns ofta på utställningar och på senare år även vid bildvisningar.
 
Välkommen till hennes bildspel som hon kallar:
"Många fåglar, en fisk och lite mittemellan"
 
Eva finns representerad med några av sina bilder här:
 
OLA KARLSSON


Blå Jungfrun   
Ola kommer att visa sina och Martin Borgs bilder från boken ”Blå Jungfrun - Den hemlighetsfulla ön” med tillskott av en del nytaget material från 2017. Under 2014 och 2015 tillbringade Ola tillsammans med kollegan Martin nästan 50 dygn på Blå Jungfrun, vilket resulterade i boken där Ola och Martin i både text och bild skildrar ön. Boken har beskrivits som den första totala beskrivningen av Blå Jungfrun och Ola pratar om arbetet och strapatserna för att genomföra projektet men också en del kulturhistoria, geologi, botanik och fåglar illustrerat med bilder från denna udda Svenska nationalpark.
Ola är naturfotograf med landskap och fåglar som huvudmotiv och är sedan mer än 30 år bosatt i Lund men har fortsatt stark koppling till hemtrakterna i Kalmar och på södra Öland. Naturfotografin bedrivs i projekt som kan sträcka sig många år och ofta skildras en biotop snarare än enstaka djurporträtt där helheten är större än de enskilda delarna. Ola är medlem i PhotoNatura/PN och Biofoto. Driver hemsidan: www.olakarlsson.eu och finns på Instagram som olakarlssonphotography.


”20x20” 6 fotografer visar vardera 20 bilder med 20 sek per bild
Anke von Belino, Arne Olsson, Rose-Marie Nilsson Erwe, Kåre Sjöholm,
Eva Danelius och Pernilla Pedersen

 

 

 
.